Ózd–Szennán átadták az Aradi Vértanúk terét

ozd.hu

2018.10.08. 10:08

Ózd–Szennán átadták az Aradi Vértanúk terét

Megkoszorúzták a tizenhármak falát is.

A tervezés és a munkálatok hosszú hónapokon keresztül zajlottak. A helyiek már régóta szerettek volna városrészi központot kialakítani.

A tizenhármak fala előtt a nemzeti gyásznapon foglalta el végleges helyét Damjanich János mellszobra, emellett Mischinger Ferenc plébános meg is áldotta az újonnan létesült emlékparkot.

Október 6-án több mint százan gyűltek össze a Damjanich és Bercsényi utak találkozásánál az átadó ünnepségen. Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere beszédében megemlékezett azokról az emberekről, akik egykor életüket áldozták a szabadságért.

Kiemelte: mindenkinek számot kell vetnie magában, hogy képes lenne-e ekkora áldozatot hozni a hazáért.

Tartó Lajos, a terület képviselője szavaiban kitért arra, mennyi munka és odaadás kellett az emlékpark elkészüléséhez. Ezután leplezték le a Gáspár Tibor Pro Urbe Ózd díjas faszobrász által készített Damjanich János mellszobrot. Mischinger Ferenc a Szent Kereszt felmagasztalása templom plébánosa meg is áldotta a teret.  

Az ÓMI Zenés Színház társulatának tagjai színvonalas produkcióval járultak hozzá a megemlékezéshez. A ceremónia végén a megjelent szervezetek helyezték el koszorúikat a tizenhármak fala előtt.

A meghívott vendégek és azok, akik részt vettek a park kialakításában az ünnepséget követően közösen folytatták a múltidézést.
ÓzdAradi vértanúk

Szóljon hozzá!

Hirdetés