Hirdetés

Tizenöt éves fiú rabolt Miskolc belvárosában

borsodihir.hu

2018.10.11. 14:06

Tizenöt éves fiú rabolt Miskolc belvárosában
A kép illusztráció.

Útonálló módon támadt a nőre.

Hirdetés

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a 15 éves miskolci fiúnak a letartóztatását, aki szeptember 29-én éjjel, a megyeszékhely belvárosában egy nőre támadt és erőszakkal elvette az értékeit.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított az utcán sétáló, éppen telefonáló sértettet követte, majd mikor utolérte, hátulról megragadta a karján tartott táskáját, és azt rángatni kezdte, így a sértett a telefonját elejtette.

Mikor a nő lehajolt a telefonért, a gyanúsított előbb fejen, majd vállon ütötte, mire a sértett elengedte a kezében tartott táskáját.

A gyanúsított ekkor a táskát, és a földre esett mobiltelefont magához vette, majd a helyszínről elmenekült.

A fiatalkorút a Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntettével gyanúsítja, melyért bűnösségének megállapítása esetén akár 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

A bíróság az ügyészi indítványban foglaltaktól eltérően a gyanúsítottnak csupán a bűnügyi felügyeletét rendelte el, ezért az ügyészség fellebbezett a végzéssel szemben, mivel álláspontja szerint a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok – így a szökés, elrejtőzés, és a bizonyítás megnehezítése veszélyének kiküszöbölése – csak a letartóztatással érhetők el.
Miskolcrablásfiatalkorú

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés