Hirdetés
Hirdetés

Több mint 200 bejelentés miskolci egerek, patkányok miatt

| 2018. 10. 09. | 16:33:00
A Tetemvár és a Bábonyibérc is hozzájárul a problémához.
Több mint 200 bejelentés miskolci egerek, patkányok miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén eddig 233 bejelentés érkezett rágcsálóirtás kapcsán a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft-hez.

Október 9-i közlésük szerint a szakvállalkozójukkal évente két alkalommal (tavaszal és ősszel) végeznek átfogó, általános rágcsálóirtást, ami kiterjed a csapadék-szennyvíz aknákra, nyílt vízfolyások mederpartjaira és fertőzött felszíni közterületekre. 

Térképet is készítettek, aminek segítségével behatárolhatóak azok a gócpontok, ahonnan a rágcsálók újrafertőzik a már mentesített városrészeket. Kiemelten kezelik a belvárost, Miskolctapolcát, Lillafüredet és a Diósgyőri vár környékét is. Miskolc közigazgatási területén számos olyan rész található, amelyek kedvező feltételt nyújtanak a patkányoknak, például Tetemvár, Bábonyibérc. Itt elsősorban magánterületeken vagy bérelt területeken szaporodnak a patkányok.

A gócpontokat körkörös védőgyűrű kialakításával számolják fel, az irtószert az állatok legvalószínűbb előfordulási helyein, útvonalain helyezve el. Így egészen nagy területeken történik egy időben a rágcsálóirtás. A közterületekre a fertőzöttség mértékét figyelembe véve kerül ki az irtószer. A kihelyezett rágcsálóirtó csalétek helyszíneit speciális festékkel jelölik meg.

A közterületeken a patkányok elleni küzdelem csak úgy lehet eredményes, hogy ha a magántulajdonban vagy bérleményben lévő területeken is elvégzik rágcsálóirtást. A jogszabályok értelmében hatóságok kötelezhetik a magánterület tulajdonosát vagy kezelőjét a szervezett és szakszerű rágcsálóirtásra.

Hirdetés
Hirdetés