Hirdetés
Hirdetés

A tiszaújvárosi nő karját letépte egy gép, mégis megvonták a fogyatékossági támogatást

| 2018. 11. 07. | 13:44:00
Márciusban utcára kerülhet.
A tiszaújvárosi nő karját letépte egy gép, mégis megvonták a fogyatékossági támogatást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvonták a 20 ezer forintos fogyatékossági támogatást attól a tiszaújvárosi édesanyától, akinek három évvel ezelőtt letépte a karját egy meghibásodott tésztagép – számolt be a 24.hu.

A baleset után Magyari Beáta nem tudott tovább dolgozni, devizahitelét pedig nem tudta miből fizetni. Kártérítési pert indított volt munkáltatója ellen, 18 millió forintot kért.

A cég szerint azonban szándékosan szakította le a bal karját a tésztagéppel a náluk dolgozó nő, és azt állítják, nem valósak Magyari Beáta szavai. A cég szerint az igazságügyi orvosszakértő sem volt pártatlan, amikor kint volt náluk. (Az orvosszakértő szerint, ha nem érkezik időben orvosi segítség, akkor meg is halt volna az alkalmazott.) Pár napja volt a perben a kilencedik tárgyalás.

A munkáltató négymilliót ajánlott, ezt nem fogadta el Beáta.

A súlyos fogyatékossá vált nő a balesete után az egyik környékbeli faluban talált egy fogyatékkal élőket alkalmazó munkahelyet, ahol négy órában dolgozik, de amit itt keres, az épphogy elég a napi megélhetésre és a rezsire. A fogyatékossági támogatást 2015 szeptembere óta kapta, havi 20 ezer forintot. A támogatás felülvizsgálata idén szeptemberben vált esedékessé. Beáta beküldte az orvosi papírokat, amiket kértek, ezután be sem hívták őt, csak értesítették határozatban a támogatásának megvonásáról.

Az indoklás szerint már nem szorul a kormányrendelet szerinti segédeszköz állandó használatára, és ahhoz, hogy jogosult legyen a támogatásra, egyszerre kell teljesülnie az alábbi kritériumoknak: a súlyosan fogyatékos állapot fennállása, az állapot tartóssága vagy véglegessége, valamint az önálló életvitelre képességének hiánya. Ha ezek közül valamelyik nem teljesül, a támogatás jogszerűen nem folyósítható tovább.

Beátát különösen aggasztja, hogy éppen a fűtési szezon előtt jött ez. Havi 45 ezer forintot keres, jövő évig még kapja a 24 ezer forintos baleseti járadékot. Lehet, hogy másnak nem nagy pénz, de az a 20 ezer forint neki nagyon sokat számít. Az asszony fellebbezett a támogatás megszüntetése ellen.

Hirdetés
Hirdetés