Hirdetés
Hirdetés

Javítóintézetbe kerül az osztálytársát kirabló tini

| 2018. 11. 15. | 13:42:00
Miskolc egyik szakközépiskolájában történt az eset.
Javítóintézetbe kerül az osztálytársát kirabló tini
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság november 15-én előkészítő ülésen rablás miatt 1 év javítóintézeti nevelését rendelte el annak a vádlottnak az ügyében, aki pulóverét és telefonját követelte osztálytársától.

A megállapított tényállás szerint a vádlott március 19-én azzal fenyegette meg a sértettet, amennyiben nem adja neki a pulóverét és mobiltelefonját, úgy megüti, hogy a mentő viszi el.

A sértett először nem teljesítette a vádlott követelését, de az többször megütötte, így végül odaadta neki a telefonját. A vádlottnak ez nem volt elég, ugyanis meg is fenyegette a sértettet, hogy ha bárkinek szólni mer a történtekről, meg fogja szúrni. A vádlott a telefont kétezer forintért adta tovább a helyi piacon.

A sértett a történtek ellenére szólt a szüleinek, akik értesítették az iskolát, majd a rendőrséget.

A vádlott az előkészítő ülésen lemondott a tárgyaláshoz való jogáról és – a bíróság által is elfogadott – beismerő vallomást tett, így a 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alapján a bíróságnak lehetősége volt már az előkészítő ülésen döntetni a vádlott büntetőjogi felelősségének kérdéséről.

Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy a vádlott beismerte tettét és megbánta. Nyomatékosan értékelte továbbá azt, hogy a vádlott még az előkészítő ülés megkezdése előtt részben megtérítette a sértettnek okozott kárt.

Hirdetés
Hirdetés