Hirdetés
Hirdetés

Kijött az új menetrend a MÁV-tól

| 2018. 11. 11. | 11:54:00
Marad a vágányzári menetrend Miskolc és Sátoraljaújhely között.
Kijött az új menetrend a MÁV-tól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A december 9-től életbe lépő 2018/2019-es vasúti menetrend november 11-től elérhető és letölthető a MÁV-csoport weboldalán, valamint az utasok előre tájékozódhatnak a belföldi és a nemzetközi vonatok indulási és érkezési idejéről az online menetrendi keresőben is.

A Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vonalakon a pályafelújítások miatt az év nagy részében vágányzári menetrend lesz érvényben, egyes szakaszokon pótlóbuszos átszállásokra is számítani kell az utasoknak. Ezekről évközben rendszeresen tájékoztatni fogja utasait a vasúttársaság.

A belföldi vasúthálózaton számos vonalon megmarad a megszokott menetrendi struktúra, vagy csak kisebb módosítások lépnek életbe. A jelentősebb újdonságok, változások között szerepel többek, hogy a Debrecen–Nyírábrány, Debrecen–Nagykereki, Debrecen–Tiszalök és a Debrecen–Füzesabony vonalakon korszerű, akadálymentes Desiro motorvonatokkal is rendszeresen utazhatnak a térségben élők és a turisták.

A nemzetközi kínálat változásai közül kiemelhető, hogy a Transilvania EuroCity révén új, közvetlen összeköttetés valósul meg Bécs és Kolozsvár között, mely egyúttal közvetlen kapcsolatot teremt Kelet- és Északnyugat-Magyarország között is. Újra közvetlen éjszakai összeköttetés áll rendelkezésre Budapest és Berlin között, Lengyelországon keresztül. Közvetlen nappali összeköttetés létesül Budapest és Krakkó között.

Hirdetés
Hirdetés