Hirdetés
Hirdetés

Negyven forintért ütött Kazincbarcikán – rács mögé került

| 2018. 11. 05. | 11:08:00
Társával több bűncselekményt is elkövetett.
Negyven forintért ütött Kazincbarcikán – rács mögé került
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája nem jogerősen december 3-áig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint az elmúlt négy hónapban három alkalommal erőszakkal próbálta megszerezni járókelők értékeit.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított október 27-én Kazincbarcikán egy társával együtt felszólított egy éppen arra járó férfit, hogy adjon át nekik pénzt, és megfenyegették, hogy amennyiben kérésüknek nem tesz eleget, akkor bántalmazni fogják. Ekkor átkutatták a sértett zsebeit, aki félelmében elővett ugyan 40 forintot, de közölte, hogy azt nem adja át, mivel neki is szüksége van arra.

A gyanúsított ekkor arcon ütötte a sértettet, és a zsebébe benyúlva elvette tőle a pénzt, majd társával távoztak a helyszínről.

A cselekményt megelőzően, októberben a két férfi egy másik kazincbarcikai lakostól próbálta erőszakkal elvenni a pulóverét. Mivel a cselekményüknek a sértett ellenállt, illetve a közelben lévő buszmegállóban felfigyeltek tettükre, üres kézzel távoztak a helyszínről. Júliusban a gyanúsított egy mobiltelefont próbált elvenni egy járókelőtől, akinek cselekményével 8 napon belüli sérülést okozott.

A férfival szemben rablás bűntette, rablás bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt indult eljárás.

A bíróság megállapította, hogy a fenti bűncselekmények miatt akár 12 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne. Továbbá tartani lehet attól, hogy a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a sértetteket megfélemlítené, vagy megpróbálná befolyásolni őket.

Hirdetés
Hirdetés