Hirdetés

Hirdetés

Pff... Alsónadrágjukban hozták a drogot Barcikára és Péterre

borsodihir.hu

2018.11.22. 19:33

Pff... Alsónadrágjukban hozták a drogot Barcikára és Péterre

Első fokon letöltendőt kaptak.

Hirdetés

A Kazincbarcikai Járásbíróság november 22-én ítéletet hozott annak az öt vádlottnak az ügyében, akik az alsónadrágjukban csempészett új pszichoaktív anyagokkal kereskedtek Kazincbarcikán és környékén. Az ítélet szerint a vádlottak 2017 elején postafiókot nyitottak Lengyelországban, amire négy alkalommal összesen legalább 300 gramm új pszichoaktív anyagot rendeltek.

A drogot a vádlottak az alsónadrágjukban elrejtve hozták be Magyarországra.

A vádlottak az „alap” elnevezésű kábító hatású anyagot Kazincbarcikán és Sajószentpéteren értékesítették, melyből több százezer forintos haszonra tettek szert. A fogyasztókkal közösségi oldalon keresztül tartották a kapcsolatot, a beérkező megrendeléseket pedig az üzenetváltásban megjelölt helyre szállították.

A bíróság a vádlottakat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélte, valamint összesen több mint 3 és fél millió forint vagyonelkobzást rendelt el.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy az elsőrendű és a másodrendű vádlottak a cselekmény elkövetését beismerték. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a harmadrendű vádlotton kívül már valamennyien kerültek összeütközésbe a törvénnyel, és a bűncselekményt több hónapon keresztül, szervezett módon valósították meg.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be a döntéssel szemben.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés