Hirdetés
Hirdetés

Szamurájkarddal és vascsővel támadtak haragosaikra – börtönbe vonulnak

| 2018. 11. 20. | 14:44:00
Jogerős az ózdiak ítélete.
Szamurájkarddal és vascsővel támadtak haragosaikra – börtönbe vonulnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa november 19-én változatlanul hagyta azoknak a vádlottaknak a büntetését, akik vascsővel, lapáttal, karddal támadtak haragosaikra Ózdon.

A vádlottak ügyében az Ózdi Járásbíróság májusban hirdetett ítéletet, mely szerint 2016. január végén az ittas állapotban lévő vádlottak egy korábbi nézeteltérés miatt megjelentek a sértett farkaslyuki lakásánál.

A negyedrendű vádlott kezében egy kard, míg a többiek kezében vascső, illetve lapát volt. Valamennyien bementek az udvarra, a ház ablakait betörték, majd az elsőrendű vádlott berúgta a bejárati ajtót és a házban tartózkodó nőt a vascsővel az oldalán megütötte. A támadás zajára hazaérkezett a sértett férfi, akire a vádlottak az udvaron rátámadtak és a kezükben lévő eszközökkel a fején, majd testszerte ütötték. Amikor a harmadik sértett a helyszínre érkezett, őt is ütni, rugdosni kezdték. A sértett elmenekült ugyan a helyszínről, azonban a negyedrendű vádlott utána futott, és a kezében lévő karddal a feje felé csapott. A sértett az ütés elöl elhajolt, de a negyedrendű vádlott a száján megvágta őt.

A vádlottak a fenti cselekményeket követően átmentek egy másik személy lakásába, ahol az ágyban fekvő sértettet az elsőrendű vádlott vascsővel többször megütötte. A bántalmazásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget.

A három sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság garázdaság bűntette és testi sértés bűntette miatt az első-, másod- és harmadrendű vádlottakat letöltendő börtönbüntetésre, míg a büntetlen előéletű negyedrendű vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte; és rendelkezett a szamurájkard, a vascsövek és a lapát lefoglalásáról is. A büntetés kiszabásakor valamennyi vádlott esetében enyhítő körülmény volt, hogy a sértettek megbocsátottak, míg súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a cselekményt ittas állapotban, többen együtt követték el.

A vádlottak és védőik az elsőfokú bíróság döntése ellen enyhítés érdekében fellebbeztek, míg az ügyész súlyosítás érdekében nyújtott be fellebbezést. A másodfokú bíróság indokolásában kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság döntése helyes, ezért azt helybenhagyta.

Hirdetés
Hirdetés