Hirdetés
Hirdetés

Térfigyelő kamera buktatta le a miskolci „köves” tolvajt

| 2018. 11. 16. | 11:41:00
Motoros fűrészre cserélte a műszaki cikkeket.
Térfigyelő kamera buktatta le a miskolci „köves” tolvajt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság november 15-én 1 hónapra letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki ittas állapotban kővel bedobta egy műszaki cikkeket árusító bolt bejáratát, majd onnan mobiletelefonokat, laptopokat hozott el.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított november 6-án éjjel 3 laptopot és tabletet, 1 xBox játékot és GPS-t, 4 mobiltelefont és tokot, valamint 10 darab azokhoz tartózó fóliát lopott el a Miskolc belvárosában található műszaki boltból.

A gyanúsítottat a városban elhelyezett térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével sikerült beazonosítani, majd elfogni. Az elhozott műszaki cikkek egy részét motoros fűrészre cserélte, míg a többi a nyomozás során nem került elő. A bolt tulajdonosának kára több, mint félmillió forint.

A gyanúsítottal szemben lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A bűncselekmény akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság végzése szerint a gyanúsított szabadságának korlátozása indokolt, ugyanis fennáll a bizonyítékok megsemmisítésének, illetve elrejtésének veszélye, hiszen a műszaki cikkek egy része nem került elő. Továbbá szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

Hirdetés
Hirdetés