Hirdetés
Hirdetés

Vádat emeltek az apját kalapáccsal verő miskolci fiú ellen

| 2018. 11. 07. | 12:26:00
Vita után elmenekült.
Vádat emeltek az apját kalapáccsal verő miskolci fiú ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 17 éves fiú ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette miatt.

A vádlott Miskolcon, egy bérházi lakásban élt az édesapjával.

Iskolai tanulmányokat nem folytatott, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett, viszont több éve rendszeresen fogyasztott kábítószert, és nyugtató gyógyszereket, emiatt az édesapjával való viszonya megromlott, gyakran veszekedtek.

2017. szeptember első napjaiban a fiatalkorú nyugtatókat vett be, valamint bódulatkeltő szert is fogyasztott, majd másnap, kora délután újból nyugtatót szedett be. Amikor az apja gépjárművel hazaért, és a lakás előtt leparkolt, a lakásba érve, a nála lévő ételhordót átadta a vádlottnak és üdvözölték egymást.

Ezután közöttük szóváltás alakult ki: a vádlott az előszoba szekrényből magához vett egy kalapácsot, és azzal legalább tíz alkalommal édesapját fejen ütötte.

A sértett az ütésektől hanyatt esett, és a feje nagy erővel a szobában lévő asztal élének csapódott. Édesapja erősen vérző fejsérülését látva a fiú telefonált a rendőrségre azzal, hogy az apja a lakásukban elesett, és jöjjenek ki a mentők. A vádlott ezután magához vette az apja tulajdonát képező gépjármű indítókulcsát, és a mentők kiérkezése előtt távozott a lakásból.

Hirdetés
Hirdetés