Ózdon egyenlő esélyeket akarnak – sportban is

borsodihir.hu

2018.12.06. 12:12

Ózdon egyenlő esélyeket akarnak – sportban is

A tanulói fittséget szeretnék növelni.

Hirdetés

Sportcipőket kaptak az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói. A felajánlás a Magyar Diáksport Szövetség „Egy cipőben járunk” elnevezésű akciója keretében érkezett városunkba. A kezdeményezés arra hívja fel a figyelmet, hogy a sportolásban is fontos az egyenlő esélyek biztosítása.

A szervezet képviselői azt remélik, a sportos ajándékokkal hozzá tudnak járulni a helyi intézmény mozgásprogramjainak javításához.

– A Magyar Diáksport Szövetségnek fontos minden tanuló, minden diák, éljen az nagy településen, vagy kis faluban – többek között ezekkel a gondolatokkal köszöntötte az általános iskola tanulóit a Magyar Diáksport Szövetség Észak-Magyarországi Regionális Irodájának vezetője az intézmény tornatermében. A szervezet szeptemberben indította el a társadalmi felelősségvállalási programját. A mozgalomban sportcipőket vártak, két hónap alatt 569 pár lábbelit sikerült összegyűjteniük. Ebből 20 pár különböző méretű és márkájú érkezett a helyi intézménybe. Az ünnepélyes átadón Fidrus Péter, sportért felelős alpolgármester is megosztott néhány gondolatot a gyerekekkel.

A szervezet készített egy úgynevezett nemzeti egységes tanulói fittségi tesztet, ennek kiértékelése után döntöttek úgy, hogy a megyében Ózdra esik a választásuk.

Az akciót közéleti személyiségek, egykori és jelenlegi élsportolók is támogatták, mint például Pálinger Katalin kézilabdázó, vagy Balogh Gábor öttusázó. A cipőfűzőkre kötve pedig személyes, motiváló üzeneteket is találhatnak majd az újdonsült cipőtulajdonosok.

Szóljon hozzá!

Hirdetés