Hirdetés
Hirdetés

Újra utazhatnak ezen a borsodi vasútvonalon

| 2018. 12. 10. | 13:36:00
A Mezőzombor – Sátoraljaújhely vonalon megindult a vonatközlekedés.
Újra utazhatnak ezen a borsodi vasútvonalon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Teljes egészében megújult a vasúti pálya Sátoraljaújhely és Sárospatak között, ennek köszönhetően december 9-én a teljes Mezőzombor –Sátoraljaújhely vonalon megindult a vonatközlekedés.

A 80-as vasútvonal fejlesztése 2017 nyarán indult el, és várhatóan 2019 nyarán fog befejeződni, a munkálatok jó ütemben haladnak. A Mezőzombor – Sárospatak szakaszon, valamint Sátoraljaújhely állomáson a felsővezeték-hálózat már teljesen elkészült, csak a „beszabályozási” munkák vannak hátra.

Bodrogkeresztúr, Olaszliszka-Tolcsva és Sárospatak állomásokon a pályaépítési munkákat befejezték a szakemberek, így átalakították az állomások vágányhálózatát, megépültek az új magasperonok, és elkészült azoknak burkolata, mely megfelel a legkorszerűbb esélyegyenlőségi előírásoknak is.

A felvételi épületekben elkészültek a biztosítóberendezési és távközlési rendszerek elhelyezéséhez szükséges technológiai helyiségek. Jelenleg folyamatban van az új biztosítóberendezés telepítése az állomásokon, valamint a központi forgalomirányító rendszer (KÖFI) kialakítása Sátoraljaújhely állomáson. A távközlési hálózat, valamint az utastájékoztató rendszer kiépítése is a tervek szerint halad.

Sárospatak és Sátoraljaújhely között befejeződött a földmű- és pályaszint emelése, és a felújított vágány visszaépítése. A teljes 7,7 km hosszú nyílt vonali szakaszon kiépül a felsővezeték, a biztosítóberendezés és a távközlés is.

Vágányzárra és buszpótlásra legközelebb január közepén kell számítani, ennek pontos részleteiről azt megelőzően fogja tájékoztatni a kivitelező a lakosságot.

A teljes projekt keretében a 46,3 km hosszú vasúti vonalszakaszon megépítik a villamos felsővezetéki rendszert a szükséges energiaellátó rendszerrel együtt. Az utaskomfort emelése érdekében korszerűsítik az állomásokat és megállóhelyeket, a térvilágítást, korszerű utastájékoztató és biztosító berendezéseket telepítenek. Az állomásokon magas peronokat emelnek, valamint új villamos váltófűtő berendezéseket építenek.

Hirdetés
Hirdetés