Hirdetés
Hirdetés

Becsukták a kazincbarcikai és sajókazai ingatlanok rémét

| 2019. 01. 16. | 16:07:00
Fiatalkorú.
Becsukták a kazincbarcikai és sajókazai ingatlanok rémét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a fiatalkorú férfinak, aki három hónap alatt körülbelül másfél millió forint értékben lopott el pénzt és vagyontárgyakat kazincbarcikai és sajókazai ingatlanokból. 

A férfi és ismeretlen társa Kazincbarcika és Sajókaza területén összesen 10 alkalommal követett el lopást 2018 októbere és 2019. január között. A cselekmények elkövetéséhez a gyanúsított a helyzettől függően, többféle módszert választott. Volt olyan alkalom, hogy az ablakot betörve jutott be a lakóházba, de olyan is, hogy munkavállalóként munkatársai pénzét vette el a közös öltözőből. Egy alkalommal pedig egy gyógyszertárban várakozó vevő figyelmetlenségét kihasználva hozta el annak kézitáskáját. 

A férfi a lopások alkalmával készpénzen kívül mobiltelefont, bankkártyákat, iratokat és ékszereket is magához vett. A cselekményével okozott kár körülbelül másfél millió forint.  

A bíróság a bűncselekmények elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta és indokoltnak látta a letartóztatás elrendelését február 16-ig, melyet a férfi fiatal korára tekintettel javítóintézetben rendelt végrehajtani.

Hirdetés
Hirdetés