Hirdetés
Hirdetés

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

| 2019. 01. 29. | 20:21:00
Fergeteges, ingyenes buli a Don Boscóban.
Boldog születésnapot, Kazincbarcika!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Február elsején ünnepli fennállásának 65. évfordulóját Kazincbarcika, ennek alkalmából a város egész éves programsorozattal kedveskedik lakóinak, mely egy nagyszabású, ingyenes gálaműsorral veszi kezdetét a Don Bosco Sportközpontban.

A II. Világháború lezárása után megalapuló Borsodi Kooperáció, amelynek története szorosan kapcsolódik Kazincbarcika születéséhez, 1947-ig nyúlik vissza. A hetven éve alapított vegyipari konszern szomszédságában, 1947-ben a Sajó völgyében található 2 kis településnek, Sajókazincnak és Barcikának az összevonásával jött létre az akkor még nagyközségnek számító Kazincbarcika. Hét évvel később pedig a szomszédos Berente településhez való csatolásával született meg a mai modern település alapja, amely ezzel egyidőben városi rangra is emelkedett - írja közleményében a város.

A jeles dátum évfordulóját ünneplik február elsején. A Don Bosco Sportközpontban délután ötkor kezdődő városi szülinapi parti minden érdeklődő számára ingyenes. Az eseményen fellép Kökény Attila és Dér Heni, valamint nyolc után nagyszabású, élő koncertet ad a város szülötte, Deníz és csapata.

A február elsejei esemény egyben nyitánya annak az egész éves jublieumi programsorozatnak is, melynek során a város 2019-ben a 65. születésnap apropójából rendezett kulturális programokkal, kiadványokkal és sporteseményekkel készül lakóinak.

Mindezeken túl pedig, ahogy azt már megszokhatták a barcikaiak, a város kreatív csapata az évfordulóra egyedi arculat tervezésével készül, melyet szintén február elsején lepleznek le, de a Kolorcity Instagram-fiók látogatói és a szemfülesebb facebookozók már találkozhattak az arculati elemek egy részével, amelyek minden, a város által üzemeltetett médiafelületen helyet kapnak majd.

Hirdetés
Hirdetés