Hirdetés
Hirdetés

Borsodiakat díjazott a Magyar Diáksport Szövetség

| 2019. 01. 27. | 12:11:00
Miskolcon és Kazincbarcikán is örültek.
Borsodiakat díjazott a Magyar Diáksport Szövetség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői vehették át a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elismeréseit a Diákolimpia elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeikért.

Négy megyei – három miskolci és egy kazincbarcikai – díjazott is van.

Az ünnepélyes díjátadót Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián tartották meg a napokban.

– A versenyekre összesen 300 ezer nevezés érkezett, közülük 18 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A Magyar Diáksport Szövetség idén ötödik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért – tájékoztatta a minap.hu-t Szűcs István, a Miskolci Sportcentrum Kft. kommunikációs menedzsere.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei díjazottak:

Letek László (középen)

A tanév legeredményesebb megyei Diákolimpia testnevelője: Letek László, Földes Ferenc Gimnázium

Letek László a Földes Ferenc Gimnázium vezető testnevelő tanára. Közel három évtizede meghatározó egyénisége a megye diáksportjának. Az elmúlt tanévben duatlon sportágban V. kcs. fiú csapat és egyéni bajnoki címet értek el tanítványai. Floorball sportágban V. kcs. fiú csapatával Országos 5. helyen végeztek. Sikersportága a kosárlabda, ahol rendszeresen az országos döntőkön is eredményesen szerepelnek diákjai. Évtizedek óta a Megyei Középiskolai Sportbizottság elnökeként segíti a diáksport élet szervezését. Megbízható, munkájában igényes, elhivatott kolléga. Kiváló pedagógiai és szakmai munkája példaértékű – olvasható a méltatásban.

A Diósgyőri Gimnáziumot is elismerték: a díjat Péter Barnabás igazgató vette át (balról a második)

Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód kategória, középiskolák: II. a Diósgyőri Gimnázium

A Diósgyőri Gimnázium a következő sportági eseményeken való eredményes szerepléssel érdemelte ki a díjat: Asztalitenisz Diákolimpia; Atlétika IV. korcsoport; Atlétika Mezei Futóbajnokság; Atlétika ÜCsB; Atlétika V-VI. korcsoport; Floorball Diákolimpia; Futsal IV. korcsoport; Futsal V-VI. korcsoport; Kézilabda V-VI. korcsoport "A" kategória; Kosárlabda V-VI. korcsoport "A" kategória; Kosárlabda V-VI. korcsoport "B" kategória; Röplabda IV. korcsoport; Röplabda V-VI. korcsoport "A" kategória; Röplabda V-VI. korcsoport "B" kategória; Torna "B" kategória; Úszás

A tanév diákolimpiai rendezvénye kategória: Miskolc, Grundbirkózás Diákolimpia országos döntő, 2018. február 24-25. Rendező: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Háfra Noémi és Bakó Beatrix

Becsületes Játék – Fair Play-díj nyertese: Bakó Beatrix, a kazincbarcikai Tompa Mihály Református Általános Iskola 7. osztályos tanulója.

Beatrix a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület Ritmikus Gimnasztika Szakosztályának tagja. Az edzéseken együtt dolgozik a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tanulóival, amely nem az ő iskolája. Az iskola III. korcsoportos csapatának egyik tagja a Diákolimpia országos döntőjének „célegyenesében” bárányhimlős lett. A csoportos gimnasztikában csak teljes létszámmal lehet edzeni, ezért a lehetetlen helyzetben Beatrix állt be a csapatba abban a tudatban, hogy ő semmiképp sem versenyezhet, hiszen nem ebben az intézményben tanul. Az utolsó pillanatig minden nap ott volt, hogy a csapat tudjon gyakorolni. Szerencsére a beteg csapattag a versenyre össze tudta szedni magát és be tudott állni a gyakorlatba, és nagy meglepetésre megnyerték korcsoportjuk versenyét.

Hirdetés
Hirdetés