Hirdetés

Elektronikusan is elküldhető a kárbejelentés a baleset után

borsodihir.hu

2019.01.10. 13:18

Elektronikusan is elküldhető a kárbejelentés a baleset után

Nem lesz több rosszul vagy hiányosan kitöltött bejelentő.

Hirdetés

Elkészült az E-kárbejelentő nevű mobilapp, így ezentúl a hagyományos kék-sárga kárbejelentő töltögetése helyett már egyszerűen, egy mobillal is megoldható a baleset kárügyintézés – jelentette be a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Ez már csak azért is egyszerűbb lesz, mert mobiltelefon manapság minden sofőrnél van, míg kárbejelentő formanyomtatvány nem feltétlenül.

A MABISZ már novemberben bejelentette, hogy a nyomtatványok digitális kiváltásán dolgoznak. Az app elkészült, és az ekar.hu oldalon keresztül vagy közvetlenül az alkalmazásboltokból letölthető, Androidra innen, iOS-re pedig innen.

A kárbejelentés közösen, a telefonok párosításával, vagy egyetlen készülékről is intézhető. Az app lépésenként végigvezet a szükséges adatok megadásán. A végén a mobilon tett bejelentésről mindkét érintett kap egy pdf formátumú másolatot emailben, és a rendszer rögtön a biztosítónak is továbbítja az ügyet.

A MABISZ szerint az appal várhatóan a hiányosan kitöltött bejelentések – és ezzel az elhúzódó kárrendezések – száma is csökkenni fog, hiszen az app nem fogadja el a hiányos bejelentőt.

Ha senki nem sérült meg és vita sincs a felek között, rendőrre se lesz szükség az ügyintézéshez, ami szintén gyorsítja a folyamatot.
Mabiszkárbejelentő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés