Hirdetés

Előzetesben az ongai maszkos rablók

borsodihir.hu

2019.01.11. 09:20

Előzetesben az ongai maszkos rablók
(Fotó: police.hu)

A 80 éves nő félelmében átadta értékeit.

Hirdetés

Saját házában rabolt ki egy egyedül élő, 80 éves asszonyt egy testvérpár Ongán, ezért a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája február 10-ig elrendelte letartóztatásukat.

A gyanúsítottak január 7-én a késő esti órákban az asszony házához mentek, maszkot húztak a fejükre, majd a fiatalkorú férfi a nála lévő klopfolóval kifeszítette a ház bejárati ajtaját. A sértett a zajra kilépett a szobából, a férfi a földre szorította, és felszólította, „adja át a pénzt”.

Az idős sértett félelmében odaadta a pénztárcájában lévő kilencezer forintot, majd a férfi a sértett arany fülbevalóját is elvette.

Mindeközben nővére a házban további értékek után kutatott. Miután mást nem találtak a házban, távoztak a helyszínről. A rendőrök a gyanúsítottaknál a sértett ékszereit és 8500 forintot megtaláltak.

A gyanúsítottakkal szemben rablás és magánlaksértés bűntette miatt indult eljárás.

Bűnösségük megállapítása esetén a fiatalkorú gyanúsított 5 évig, míg felnőttkorú társa akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértéke miatt megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak elszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől. Feltehető továbbá, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén összebeszélnének, vagy a sértett esetleges befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást. A gyanúsítottak esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll. A bíróság ezen indokok miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, így a gyanúsítottak letartóztatását rendelte el.

A végzést az ügyész tudomásul vette, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.
rablásOngaElőzetes letartóztatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés