Hamis százeurós egy ózdi benzinkúton

birosag.hu

2019.01.16. 08:49

Hamis százeurós egy ózdi benzinkúton

Egy kissé amatőr volt a vásárló.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság január 15-én egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki egy ózdi üzemanyagtöltő állomáson hamis euróval vásárolt, melyet még aznap megpróbált megismételni.

A gyanú szerint a férfi január 13-án kora reggel egy ózdi benzinkúton 3 csomag chipset vásárolt egy 100 euró címletű, hamis bankjeggyel. A vásárlás során visszajáróként már valódi, 29 505 forint értékű pénzérméket és bankjegyeket kapott, majd az így megszerzett pénzzel hagyta el a töltőállomást. 
A férfi egy óra múlva visszatért a benzinkútra, ahol ismét megpróbált beváltani egy hamis bankjegyet, de a pénztárban dolgozó benzinkutas ekkor már nem szolgálta ki. A férfi a korábban váltóként kapott pénzt visszaadta a pénztárosnak.

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén pénzhamisítás elkövetése miatt 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető,

melyre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy elrejtőzne vagy megszökne a hatóság elől. A gyanúsított rendezetlen életkörülményei alapján a bíróság arra a következtetésre jutott, hogy szabadlábon hagyása esetén akár újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A gyanú szerinti bűncselekmény jellege miatt annak veszélyét is valósnak találta a bíróság, hogy a gyanúsított a bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével nehezítené az eljárás lefolytatását.

A bíróság mindezen körülmények alapján nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására a férfival szemben.

A bíróság döntése jogerős. 
Ózdeuróbenzinkút

Szóljon hozzá!

Hirdetés