Hirdetés
Hirdetés

Kocsmacimborájukat fosztották ki Mezőcsáton

| 2019. 01. 14. | 15:48:00
Letartóztatás.
Kocsmacimborájukat fosztották ki Mezőcsáton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a testvérpárnak, akiket egy Mezőcsáton történt rablással gyanúsítanak.

A rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi egy helyi sörözőben szemelte ki áldozatát, aki az este folyamán több vendéget is meghívott, többek között a két gyanúsítottat is, és velük hosszasan beszélgetett és ivott. Ebből nyilvánvalóvá vált számukra, hogy a sértettnél nagyobb összegű készpénz lehet. Amikor a gyanúsított távozott, követni kezdték, hogy elvegyék értékeit. Leszólították és egyikük ököllel megütötte.  

A férfi ekkor a földre esett, ők pedig tovább ütötték, rúgták. Elvették a pénztárcáját a benne levő 30 ezer forinttal, mobiltelefonját és iratait. 

A rendőrség a a gyanúsítottak lakóhelyén megtalálta az elvett dolgokat.  

Mivel több bűncselekmény gyanúja is felmerült, a bíróság megállapította, hogy bűnösségük megállapítása esetén az egyik férfi esetében 2 évtől 11 évig, míg testvére esetében 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki, ezért reálisan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A nyomozás még kezdeti szakban van, a tanúk, a sértett közvetlen lakókörnyezetükben élnek, így az is feltehető, hogy amennyiben szabadlábon védekeznek, megnehezítenék az eljárás lefolytatását. Megalapozottan feltehető továbbá az is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.  A bíróság ezért úgy látta, hogy az eljárás eredményessége a gyanúsítottak szabadságának enyhébb korlátozásával nem biztosítható, így 2019. február 13-ig letartóztatásukat rendelte el.

Hirdetés
Hirdetés