Legyen borsodi az év Jószolgálati-díj közösségi díjazottja! Szavazzon!

borsodihir.hu

2019.01.22. 12:03

Legyen borsodi az év Jószolgálati-díj közösségi díjazottja! Szavazzon!

Az alapítvány Miskolcon és Ózdon is működik.

Hirdetés

Ha létezik merész célkitűzés, a 2011-ben alapított UCCU Alapítványé az: azért hozták létre, hogy a roma és nem roma fiatalok között párbeszédet teremtve csökkenjenek a cigánysággal kapcsolatos előítéletek és tévhitek.

A cigányellenes emberek általában nem sokat tudnak azokról, akiket elutasítanak, az UCCU ezen szeretne változtatni.

Az alapítvány négy városban (Budapest, Miskolc, Pécs, Ózd) működik, és elsősorban 20-30 éves roma önkéntesekkel dolgozik, bár akadnak fiatalabbak is. Ők tartanak különböző típusú interaktív – általában iskolai – foglalkozásokat 10-19 éves nem roma fiataloknak. Népszerű program a józsefvárosi séta is, ahol roma önkéntesek egy beszélgetős séta keretében a kerület roma vonatkozású látnivalóit, érdekességeit mutatják be.

Az UCCU önkéntesből lett vezetője, Szénási Szilvia szerint a roma fiataloknak, akik náluk képződnek, maguknak is meg kell fogalmazniuk, hogy kik ők, mit jelent számukra a cigányságuk, mi a személyes történetük. Ahhoz ugyanis, hogy valaki végig tudjon moderálni egy 90 perces iskolai foglalkozást egy ilyen érzékeny témában, először magával kell tisztában lennie. Az UCCU-nál a különböző történelmi, kulturális képzések, kommunikációs készségfejlesztések mellett épp ebben, az identitásuk fejlesztésében, erősítésében segítenek nekik: hogy meg tudják fogalmazni, kik ők, és miként tudnak hitelesen beszélni magukról és a cigányságról.

Szavazzon IDE kattintva január 21-31. között! Döntse el Ön, ki legyen 2019-ben a Jószolgálati-díj közösségi díjazottja! 
MiskolcÓzdUCCU AlapítványJószolgálati-díj

Szóljon hozzá!

Hirdetés