Hirdetés
Hirdetés

Hat évig rabszolgaként tartottak egy férfit Ózdon

| 2019. 02. 26. | 11:14:00
Folyamatosan bántalmazták, eltört a kézfeje, kirúgták a fogát.
Hat évig rabszolgaként tartottak egy férfit Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves férfi ellen a sértett sanyargatásával elkövetett kényszermunka bűntette, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette, és maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntette miatt.

A vádlott 2008-ban, Ózdon lévő háztartásába fogadott egy lakóhellyel és megélhetéssel nem rendelkező férfit azzal a megállapodással, hogy az elvégzi a ház körüli munkákat, gondozza az állatokat, fát vág, ezért pedig a vádlott lakhatást, háromszori étkezést biztosít, és az elvégzett munka után 3 000 forint készpénzt ad. 2010-ben a vádlott közölte, készpénzt már nem ad, helyette dohányt és bort ajánlott, amit a befogadott személy elfogadott.

Ettől kezdve azonban a vádlott a befogadott személy részére járó havi 22 500 forint összegű szociális segélyt a postástól rendszeresen átvette, miként a közmunkáért járó havi 47 500 forint összegű járandóságot is azzal, hogy majd kompenzálja.

2012-től egyre durvábban beszélt a sértettel, többször fizikailag bántalmazta, és egyre rosszabb minőségű ételt adott neki. Először akkor bántalmazta, amikor a sértett 8 órányi közmunkából hazamenve már nem bírt kimenni az erdőbe fáért. Ekkor nagy erővel, ököllel bordáján megütötte, amelytől a sértett két-három hónapon keresztül lélegzéskor szúró fájdalmat érzett, de orvosi ellátást nem tudott igénybe venni.

A vádlott ezután rendszeresen bántalmazta, ütlegelte a sértettet, azért, mert kevés fát hozott az erdőből. 2014-ben a vádlott egy kisméretű nyári konyhába költöztette a sértettet, majd amikor az megpróbált Miskolcon alkalmi munkát találni és elköltözni, vádlott utánament egy ismerősével és visszavitték Ózdra.

A vádlott ekkor egy nyeles fémlapáttal leütötte a sértettet, majd megrugdosta, és ezt követően élelmet is csak naponta kétszer adott neki.

2015-ben a sértett újra megpróbált elköltözni, de a vádlott ismét visszavitte, és újból megverte. A közmunkából is leszámoltatta, nehogy elmondhassa valakinek a történteket. Ezt követően 2016 őszén a vádlott egy ásóval próbált a sértett a fejére sújtani, amiért az nem tudott elég mély gödröt ásni. A sértett védekezett, így a jobb kézfej középcsontjainak töréses sérüléseit szenvedte el, amelyek deformitással gyógyultak.

2018. február elején a vádlott úgy ítélte meg, a sértett megint kevés fát hozott az erdőből, ezért acélbetétes bakanccsal fejbe rúgta, amelytől a sértett egyik bal felső őrlőfoga gyökerestől kitört.

Hirdetés
Hirdetés