Hirdetés
Hirdetés

Kevesebb időt kell rács mögött tölteniük az ózdi rablóknak

| 2019. 02. 13. | 15:50:00
Enyhítették ítéletüket.
Kevesebb időt kell rács mögött tölteniük az ózdi rablóknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa február 13-án jogerős ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik a nyílt utcán támadtak rá a sértettre, hogy megszerezzék annak táskáját.

Az Ózdi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2017. december 3-án egy forgalmasnak mondható útszakaszon, a piac mellett figyeltek fel a hazafelé tartó asszonyra. A vádlottak megközelítették a sértettet, majd két oldalól közrefogták, hogy megszerezzék a nála lévő táskát és szatyrot. Az asszony vállán lévő táskát az elsőrendű vádlott rántotta le egy hirtelen mozdulattal, melytől a sértett elesett. A földön fekvő nő próbálta ugyan magához szorítva menteni az értékeit, de az elsőrendű vádlott kitépte azokat a kezéből.

A vádlottak ezt követően elmenekültek a helyszínről a táskában lévő iratokkal, mobiltelefonnal és készpénzzel, melyek értéke összesen 46 ezer forint volt.

Az elsőfokú bíróság rablás elkövetése miatt az elsőrendű vádlottat 8 év, míg a másodrendű vádlottat 10 év fegyházbüntetésre ítélte, mely büntetés enyhítése érdekében a vádlottak fellebbezést nyújtottak be.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletben megállapítottakkal lényegében egyetértett, azonban álláspontja szerint nem volt megállapítható a rablás súlyosabban minősülő esete, ezért a vádlottak büntetését enyhítette, az elsőrendű vádlott büntetését 6 évre, míg a másodrendű vádlottét 8 év fegyházbüntetésre.

Hirdetés
Hirdetés