Hirdetés
Hirdetés

Korszerű szemvizsgálat Ózdon

| 2019. 02. 26. | 21:06:00
Saját forrásból finanszírozták a gépet.
Korszerű szemvizsgálat Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új szemvizsgáló géppel bővült az Almási Balogh Pál Kórház eszközparkja Ózdon - írják a város honlapján. A mintegy tízmillió forintos beruházást saját forrásból finanszírozták.

A modern berendezés olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek eddig nem voltak elérhetőek az ózdiak számára. Amellett, hogy a pácienseknek rövidebb ideig kell várakozniuk a szemészeti szakrendelő előtt, pontosabb eredményeket is kapnak.
„A szemészet rendkívüli mód elavult műszerekkel dolgozott. A készülék nagyon sok olyan funkciót tud, amiért korábban el kellett menni az Ózd környéki embereknek máshová vizsgálatra” - mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Az új eszköz lényegesen meggyorsítja a vizsgálatot, használatával pontosabb eredmények kaphatóak. Például a szemnyomás mérésnél nincs már szükség arra, hogy érzéstelenítést követően egy manométert rányomjanak a szemgolyóra, hanem a műszerbe való betekintéskor egy levegő befúvás után azonnal megvan az eredmény, minden kellemetlenség nélkül.

„Ez a legmodernebb gép, ami kapható, ilyen nincs még egy a városban. Ezzel lehet fénytörési hibát mérni, a szemüvegrendelésnél nagy segítség. Alkalmas zöldhályog szűrésére, mert szemnyomást is lehet vele mérni, ezen kívül a szaruvastagságot is megméri, és ennek megfelelően korrigálja a szemnyomás értékeket is” - hangsúlyozta dr. Bochdanovits Márta, szemész főorvos.

A szemészeti szakrendelőbe beutaló nem szükséges, csupán előjegyzést kell kérni a földszinten található betegirányítóban. Gyakorlatilag egy héten belül időpontot kapé a beteg. A rendelés minden hétköznap reggel fél nyolctól délután kettő óráig tart.

Hirdetés
Hirdetés