Hirdetés
Hirdetés

Miskolcra látogatott a francia nagykövet

| 2019. 02. 21. | 09:42:00
Gazdasági és aktuálpolitikai kérdésekről is tárgyalt.
Miskolcra látogatott a francia nagykövet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét Miskolcra látogatott február 20-án délután Pascale Andréani, a Francia Köztársaság budapesti nagykövete. Kriza Ákos polgármester hivatalában fogadta a diplomatát, a megbeszélés során szóba került a régióban működő francia cégek helyzete, és szót váltottak aktuálpolitikai kérdésekről is. Pascale Andréani legutóbb múlt év novemberében járt Miskolcon, ezúttal kíséretében volt Julie Fort, a budapesti francia követség első titkára, sajtóosztályának vezetője is.

A Miskolcon, illetve a régióban működő francia cégek tevékenységének kapcsán szóba került a munkaerőhiány kérdése.

Kriza Ákos polgármester ennek kapcsán elmondta, már korábban érzékelték ezt a folyamatot, Miskolcon számos kezdeményezést indítottak a munkaerőpiaci igényekhez igazodó képzések támogatására, a jól képzett fiatalok helyben tartására. A polgármester szólt az átképzések jelentőségéről is, mint fogalmazott: Miskolcnak jelentős tartalékai vannak.

A megbeszélés során érintették az Európai Parlamenti választásokat, ezzel összefüggésben Kriza Ákos kifejtette: ő maga is nagyobbik kormánypárt tagja, ezért természetes, hogy helyben is ennek a politikáját erősíti. Miskolc polgármestere kiemelt jelentőségűnek nevezte a májusi EP-választásokat a magyar nemzet jövője szempontjából is. Pascale Andréani elmondta, számukra is fontos az Európai Parlamenti választás eredménye, országában ez a hivatalban lévő francia kormány félidős megmérettetését is jelenti.

Hirdetés
Hirdetés