Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Boldog születésnapot, Sajószentpéter!

| 2019. 03. 05. | 15:16:00
Várossá nyilvánításának 30. évfordulóját ünnepelték a helyiek.
Boldog születésnapot, Sajószentpéter!
Hirdetés
Hirdetés

Sajószentpéter tanácselnöke, Péter András az 1989. március 1-jén megtartott ünnepi tanácsülésen vehette át a nagyközség várossá nyilvánításáról szóló okiratot. Ezzel az évszázadokkal korábbi mezőváros valójában visszanyerte a történelem viharaiban egykor elveszített rangját – olvasható a város honlapján.

A harminc évvel ezelőtti eseményekre, valamint az azóta megtett útra emlékeztek március 1-jén a művelődési és sportközpontban a városalapítók és mai utódaik, valamint a meghívott vendégek.

– Milyen jövőt álmodunk városunknak? Egy olyan települését, amely folyamatosan fejlődik és olyan várossá válik, amely őrzi kulturális örökségét, természeti kincseit, ahol az ott élők azt nézik, ami összeköt, nem pedig azt, ami szétválaszt, amit a rend és a biztonság jellemez. Nekünk, a városépítők utódainak is ez a feladatunk, hogy Sajószentpéter ne csak a múlt, a jelen, hanem a jövő városa is legyen – mondta Faragó Péter, polgármester. 

Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy részese lehet az ünnepségnek, a hétköznapokban pedig közreműködhet abban a fejlődési folyamatban, amelynek minden egyes állomása közelebb visz egy élhető, modern város létrehozásához. Reményét fejezte ki, a város – és egyben a térség – egyik legégetőbb problémájának megoldása, a 26-os számú főút elkerülő szakaszának megépítése is heteken belül pozitív kormányzati elbírálásban részesül.

A város ehhez, és minden fejlesztési elképzeléséhez a jövőben is számíthat támogatására és segítségére.

A születésnapi ünnepi gálaműsorban a Sajó TV által készített hat kisfilm segítségével nyomon lehetett követni azokat a területeket, amelyek alapvetően meghatározzák a városról alkotott képet, és azokat a feltételeket, amelyek a polgárok életminőségét alapvetően befolyásolják. A filmekben a közigazgatás, egészségügy, oktatás, sport, kultúra, szociális gondoskodás és civil élet meghatározó alakjainak visszaemlékezései rajzolták meg az elmúlt harminc év fejlődésének ívét kezdetektől napjainkig.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés