Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődhet az építkezés a sajószentpéteri üveggyári lerakó helyén

| 2019. 03. 08. | 18:12:00
Az utóbbi idők legnagyobb beruházása következik. Miskolci cégek dolgozhatnak.
Kezdődhet az építkezés a sajószentpéteri üveggyári lerakó helyén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szinte egy teljes városrész újulhat meg annak a projektnek a keretében, amire Sajószentpéter önkormányzata korábban 674 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. Az Ibolya-telep nyugati pereme, az Üveggyári út és a Sajó által határolt volt üveggyári lerakó helyén pihenőparkot fognak kialakítani, ám előbb az egyelőre barnamezős terület helyreállítására van szükség. A pihenőpark, ha minden rendben halad, a tervek szerint az idei év végéig elkészülne.

Kihirdették a közbeszerzés nyerteseit

Az önkormányzat által kiírt közbeszerzés nyomán a pihenőparkon kívüli külső munkákra a Közbeszerzési Értesítő március 8-i adatai alapján 7 cég tett ajánlatot, a legkedvezőbbet a miskolci MENTO Környezetkultúra Kft. – ők összesen 109,7 millió forintért többek között út- és járdafelújítást, kerékpársáv-kijelölsét, csapadékvíz-elvezetést és külső közmű-kialakítást vállaltak.

A pihenőparkon belül a szintén miskolci Takács és Társa Épitőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fog dolgozni összesen 378,2 millió forintért. Szakembereik végzik a kármentesítést csaknem 5 hetáros területen: kiirtják a bozótot, összeszedik a kommunális és veszélyes hulladékot, elszállítják, a lerakott szemetet pedig átdeponálják, szigetelő agyagréteget terítenek rá. Az ő dolguk lesz továbbá a pihenőpark kialakítása is, amiben lesz:

  • gördeszkapark
  • óriásfélcső 
  • játszótér
  • fitnesz- és kötélpálya 
  • mobillelátó 
  • multifunkciós pálya 
  • ügyességi kerékpáros pálya 

Milyen részei lesznek a parknak?

A terület négy egymástól elkülönülő zónára tagolódik:

I. Bejárati pihenőzóna: csendes pihenőzóna a kiszolgáló épületegyüttes közelében. Ezen a területen kap helyet a kisgyermekes játszótér és a pihenőliget is, ahol közösségi események is lebonyolíthatók.
II. Intenzív mozgásra épülő terület: A műfüves labdarúgópálya és a multifunkcionális sportpálya területe (felfestések segítségével több sportág befogadására is alkalmas: streetball, röplabda, teqball, stb.). Az I. és II. terület határán helyezik el a szabadtéri fitneszt.
III. A legintenzívebb és legnagyobb zajterheléssel járó terület: skatepark és triálpálya, ami a lakóövezettől legtávolabbi részre kerül.
IV. A pihenőpark: A teljes területet az Alacska-patak és a Sajó-holtág irányából lezáró növényzettel intenzíven telepített sáv szegélyezi sétányokkal, pihenő tisztásokkal átszőve.

Hirdetés
Hirdetés