Hirdetés
Hirdetés

Meghallgatták az ózdiak kérését

| 2019. 03. 22. | 20:25:00
Több parkolót építenek.
Meghallgatták az ózdiak kérését
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megállás a városban sem egyszerű, de talán még kellemetlenebben érinti az embereket, ha a saját otthonuk előtt nem tudnak parkolni. Jelenleg több helyszínen is ezen problémák megoldására, enyhítésére törekszenek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Február közepén a Zrínyi úton egy 28 méter hosszú, 11 autó befogadására alkalmas gyeprácsköves parkoló kialakításának munkálatai zajlottak, amely mára végleges formát öltött. A Nagy Imre úton március 7-én egy ötállásos parkolót hoztak létre, a területet szegőkővel rakták körbe, először durva, majd finomabb salakkal szórták le, utóbbiból mintegy húsz tonnát használtak fel.

A másik oldalon egy néhány férőhelyes is készülőben van, a betonozás már megtörtént, az aszfaltozás áprilisban várható.

– Országszerte ismert probléma, hogy a parkolóhelyek száma egyre kevesebb, hiszen egyre több gépjármű van az utakon. Így van ez Ózdon is, és mi évről évre próbálunk tenni ellene, ebben az évben több mint tíz parkoló építését tűztük ki célul. Elindultak a munkálatok és párhuzamosan zajlanak, ahogyan az Ózdi Városüzemeltető Intézmény energiájából bírja. Folyamatosan fejlődik a város, és egyre több parkolóhely lesz az ózdiaknak minden területen – emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A Bulcsú úton nyolc autó befogadására alkalmas parkoló épült, tegnap még fugázták a szegőköveket, ma pedig már meg is nyitották az autók előtt. A tervek szerint a városban ezen felül még több új parkolót készítenek, vagy újítanak fel a városüzemeltető intézmény munkatársai. Az Árpád vezér út 21. szám mögötti terület is munkagépek hangjától volt zajos. Az itt élők korábban az alpolgármesternek is jelezték a problémát, hogy olyan földterületeken kell parkolniuk, amely nem szabályos, annak érdekében, hogy elférjenek. A tervek szerint a nyolc férőhelyes parkolót legkésőbb jövő hét végére birtokba is vehetik az itt élők. Tóth Pál, a terület képviselője elmondta, a Lehel vezér úton már szintén elkészült egy nyolc férőhelyes, bár erre a részre még terveznek kettő ugyanekkorát, ezeknek költsége mintegy százötvenezer forintra tehető, a munkálatok képviselői kerete terhére valósulhatnak meg.

Hirdetés
Hirdetés