Hirdetés
Hirdetés

Megverték a tanárt egy miskolci iskolában

| 2019. 03. 14. | 11:00:00
Ököllel esett neki a felbőszült szülő.
Megverték a tanárt egy miskolci iskolában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, gyorsított eljárás keretében állított bíróság elé egy 35 éves szendrői férfit.

A gyanúsított lánya az egyik miskolci általános iskola hatodik osztályos tanulója. A lányt az iskolában tanító testnevelő tanár február 8-án délelőtt az iskola intézményvezetője elé akarta vinni, mert oktatási időben fegyelmi vétséget követett el – a kötelező úszásoktatáson nem akart részt venni, valamint többszöri tiltás ellenére rágógumizott –, azonban a lány nem volt hajlandó vele tartani.

Miután a gyanúsított tudomást szerzett a történtekről, felháborodva az iskolába ment, majd mikor a gyermekekkel teli aulában meglátta a tornatanárt odament hozzá és háromszor ököllel nagy erővel megütötte.

Az első ütés állon találta a tanárt, a második és harmadik ökölcsapás csupán súrolta az arcát illetve a fejét. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő a gyanúsítottal szemben.

A pedagógus a nemzeti köznevelésről szóló törvényben meghatározott esetben – így az iskolai és kollégiumi nevelő és oktató munka, valamint a pedagógiai szakszolgálat ellátása során a gyermekekkel, tanulókkal összefüggő tevékenységével kapcsolatban – közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a törvény fokozott büntetőjogi védelemben részesít.

A bűncselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés
Hirdetés