Hirdetés
Hirdetés

Ózdon bokáig ér a szemét + Fotók

| 2019. 03. 13. | 12:12:00
Súlyos bírságot vonhat maga után az illegális hulladéklerakás.
Ózdon bokáig ér a szemét + Fotók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A város határainál és azokon belül is számos területen jellemző a probléma, pedig a szemetelés nemcsak a város képét rontja, hanem a környezetet is súlyosan károsítja, mind az állat-, mind a növényvilágot veszélyezteti. Akit elkapnak, komoly szankciókra számíthat.

Különböző flakonokat, cigarettacsikkeket menet közben sok autós dob ki az ablakon, de a nagyobb problémát azok okozzák, akik zsákokba gyűjtve helyezik el háztartásaik hulladékát az út szélén, esetleg a patakmederben vagy az erdős területeken. A várost szinte minden irányból megközelítve találkozhatunk hasonlóval, pedig az efféle magatartás büntetést von maga után.

A köztisztasági szabálysértés öttől ötvenezer forintig terjedő bírsággal sújtható, de létezik súlyosabb eset is.

– Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése esetén, ha például illegálisan hulladékot lerakunk, nem megfelelő helyen helyezünk el, illetve veszélyes hulladékot dobunk ki az út szélére, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is lehet büntetni az elkövetőt – mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője az ozd.hu-nak.

A Sáta felé vezető út mellett heverő zsák már kiszakadt, tartalmát a szél szétfújta, a kupacban még befizetetlen csekk is hever. Az iratokon név és cím is olvasható, az adatok pedig könnyen elvezethetik az egyenruhásokat a szemetelőkhöz.

Hirdetés
Hirdetés