Hirdetés

Új sportcsarnok épül a DVTK focistadionja mellé

borsodihir.hu

2019.03.19. 11:42

Új sportcsarnok épül a DVTK focistadionja mellé

Rég vártak erre a miskolciak.

Hirdetés

Hirdetés

Multifunkciós kosárlabda sportcsarnok kialakítására írt ki közbeszerzési eljárást a DVTK Kosárlabda Kft., mely magában foglalja a tervezést és a kivitelezést is – derül ki a március 19-i Közbeszerzési Értesítőből.

Az új létesítmény a kiírásban megadott helyrajzi szám alapján Diósgyőrben, a DVTK edzőközpontjában jön létre, nem messze az új futballstadiontól.

A 4368 négyzetméter alapterületű csarnok – az engedélyes tervek szerint – egy földszinti részből, és két emeletből áll. A külső térből egy előcsarnokba érkezünk, innen vezet az épület fő lépcsője az emeletekre. Az előcsarnokhoz recepció, büfé, vizesblokk kapcsolódik, ahonnan közvetlenül be lehet jutni a csarnoktérbe, egy folyosón keresztül az edzőterembe. Az épület oldalán, a földszinten kapott helyet egy öltözősor. Az épület déli oldalán van a VIP és egyben a hazai csapat bejárata, ettől elkülönülve a vendég szurkolói bejárat. A csarnokot teleszkópos lelátók határolják, melyen 5 egész pálya és 2 félpálya van elhelyezve. A pályákat egymástól leereszthető függönyök választják el, a lelátók kihúzásával a középső főpálya lesz a tér középpontjában.

A lelátókon összesen 3 307 néző tud helyet foglalni.

Az első emeleten kapott helyet a hazai csapat öltözője, az edzői szobák, irodák, tárgyaló. Az előcsarnok feletti, térre néző épületszárnyban kiszolgáló funkciók kaptak helyet és egy fél kosárlabda pálya. Ezen a szinten az üvegezett homlokzat mögött többfunkciós tárgyalót, irodát terveztek a szakemberek.

A második emelet teljes egészében a közönséget szolgálja ki; a lépcsőkön felérkezve, innen vannak a lelátók „feltöltve”. Két büfé és vizesblokkok vannak kialakítva.

A felső szinten VIP rész és SKYbox kapott helyet, a tévéközvetítő-állás a nyugati hosszoldali lelátó tetején került elhelyezésre. Veszély esetén a lelátók kiürítése a lelátókról lefelé történik.

Az ajánlatok április 29-ig lehet benyújtani. Amennyiben a nyertes kivitelezővel szerződést kötnek, úgy a munkálatokat már május 1-jén elkezdhetik, és 2020. március 31-re elkészül az új sportcsarnok.
MiskolcDVTKkosárlabdasportcsarnok

Szóljon hozzá!

Hirdetés