Hirdetés
Hirdetés

Újabb körforgalom Ózdon

| 2019. 03. 15. | 15:14:00
Biztonságosabb lesz a közlekedés.
Újabb körforgalom Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel 60 millió forintból a nyolcadik körforgalom épül Ózdon a Piac és Sárli út kereszteződésében, ezért teljes útlezárásra kell számítani a jövő hét közepétől a területen - írja az Ózd.hu.

Az építkezés némi fennakadást okoz majd a közlekedésben, de cserébe egy újabb lépéssel közelebb kerül Ózd a kerékpárút hálózat megvalósításához, valamint április második felében az autósok, gyalogosok is birtokba vehetik az új körforgalmat, amely jelentősen meggyorsítja majd a közlekedést.

A tervezésnél figyelembe vették azt is, hogy a közlekedőket ne zavarják majd a növények, így a torkolatoknál, járdaszigeteknél csupán térkő és aszfaltborítás lesz.

A teljes útlezárás mellett gördülékenyebben haladhat a munka, hamarabb elkészül a körforgalom.

A beruházás több elemből épül fel. A még 2016-ban benyújtott pályázaton 440 millió forintot nyert az önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által alkotott konzorcium. 

Ennek része több, mint 28 kilométer forgalomtechnikai felfestés, táblák kihelyezése, több mint két kilométernyi út építése, valamint egy körforgalom kialakítása.

A Piac és a Sárli út kereszteződésében, aki a Szolgáltatóház irányból autójával balra, vagyis a Piac út felé szeretett volna hajtani, annak eddig nem volt könnyű dolga, a gépjárművezető sokszor időt takarított meg, ha egyszerűen csak kirakta az irányjelzőjét jobbra és útba ejtve az Atomium szobros körforgalmat próbált meg haladni. Az érintett területet a munkálatok idejére négy irányból zárják le, a forgalmirend-változásról az autósakat jól látható helyen közlekedési táblák is fogják tájékoztatni. A környező parkolók nagy része használható lesz, az épületek, üzletek járművel-gyalogosan megközelíthetőek maradnak. Bár utóbbi esetben a munkaterületet nagy körültekintéssel kell megközelíteni. A lezárást jelző táblákat az építési rész körülbelül ötven méter sugarú körében helyezik el.

Hirdetés
Hirdetés