Hirdetés

Göncruszkaiak nyűgözték le a Tankcsapdát. Megkapták a magukét!

2019.04.12. 15:12

Göncruszkaiak nyűgözték le a Tankcsapdát. Megkapták a magukét!
A Tankcsapda a göncruszkai nebulók és pedagógusok körében (Fotó: Tankcsapda)

A debreceni ikonok egy abaúji iskolát segítettek.

Hirdetés

Tavaly decemberben hirdette meg a Tankcsapda a Legyél dobsztár! pályázatot, mellyel Fejes Tamás nem akármilyen felajánlást tett: a zenész azt az egyedi összeállítású, Tama Starclassic hangszert kínálta fel, amit kifejezetten neki készített a gyártó a 2018-as évre. A zenekar olyan embert keresett, akinek ez a dobcucc, amiből a világon csupán egyetlen létezik, valóban megvalósítaná az álmát. Az akcióban bárki részt vehetett, egyáltalán nem volt feltétel, hogy professzionális dobos legyen az illető – aki jelentkezett, annak csak egy videóüzenetet kellett küldenie, meggyőzve a zenekart arról, hogy ő érdemli meg leginkább Fejes szettjét. A zenész azt mondja, nagyon sok pályázat érkezett, végül egy lelkes, csupaszív fiatalemberre esett a választásuk, akinek csütörtökön személyesen adták át a dobfelszerelést.

„Kucsik István kapta meg a dobot. Ő egy nagyon egyszerű srác, azt az énünket képviseli, ahonnan mi is kezdtük az egészet. Egy vidéki származárú villanyszerelő és óriási Tankcsapda rajongó, a Legyél dobsztár akció logóját magára is tetováltatta. Úgy gondoltuk, hogy ezzel tényleg megvalósítjuk az álmát. Forgattunk is vele, volt sírás-rívás, úgyhogy szerintem jól döntöttünk, hogy hozzá került a hangszer”

– mondja Fejes Tamás, akinek felhívására nem csak egyéni pályázatok érkeztek, volt egy iskola, melynek dolgozói, illetve tanulói olyan videóval készültek, ami mellett nem tudott csak úgy elmenni a zenekar. Fejes Tamás, Magyarország legnagyobb hangszerforgalmazó hálózatának tulajdonosaként végül úgy döntött, hogy a göncruszkai intézményt is megajándékozza egy dobfelszereléssel.

A Talentum Református Tehetséggondozó Általános Iskola tényleg egy olyan hely, ahol mindenkinek fogják a kezét, és mindent próbálnak támogatni. Ráadásul a konyhásnénitől kezdve mindenki odaállt az ügyért, annyira nagy hévvel és odaadással voltak a pályamunka iránt, és egy olyan videóval készültek, hogy mindenféleképpen azt gondoltuk, díjazni kell őket is. Mivel itt egy csomó gyerekről van szó, ezért azt találtuk ki, hogy egy tanulódobot adunk nekik, ami egy oktatásra alkalmas hangszer. Az én felszerelésem sok lett volna, egy ilyen mesterhangszer alkalmatlan a gyerekek tanítgatására. Úgyhogy vittünk egy olyan dobot, ami a viszont a tehetséggondozásra full alkalmas

– magyarázza a zenész, akinek a döntése talán nem is annyira meglepő, a dobosnak ugyanis mindig is szívügye volt az utánpótlás támogatása – lakhelyén, Debrecenben korábban is rendszeresen segítette a könnyűzenei közösség képzésére hivatott, immáron 30 éve működő Rocksulit, ahol több mint 400 gyerek tanul évente. A városban, ahol a rockzene közel 60 éves múlttal rendelkezik, egyébként is bőven van igény jó hangszerre - Debrecen a tehetséges zenészpalánták melegágya, országos viszonylatban is itt él a legtöbb zenekar és zenész, és a Debreceni Egyetemen is egyedülálló könnyűzenei képzés folyik.

TankcsapdaFejes Tamás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés