Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan érkeznek a vendégmunkások Tiszaújvárosba

| 2019. 04. 04. | 13:08:00
Kétezren költöznek a város határába.
Hamarosan érkeznek a vendégmunkások Tiszaújvárosba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Épül a MOL poliol beruházását kiszolgáló konténerváros Tiszaújváros határában. A földmunkát már elvégezték, jelenleg a víz- és az áramszolgáltatás kiépítésén dolgoznak – olvasható a város honlapján. A mobil lakóparkba 2 000 gyárépítő vendégmunkás költözik be. Az első konténereket áprilisban telepítik a területre, a nyár elején meg is érkezik a vendégmunkások első hulláma.

A tervek szerint 2020-ban 2 500 főre duzzad a munkások létszáma.

Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója elmondta, a fővállalkozó dönti el, milyen alvállalkozókat von be az üzem építésébe. Mivel korlátozott a magyar kivitelezői kapacitás, így természetesen külföldi munkások is fognak érkezni.  – Egyelőre annyit lehet tudni, hogy jönnek vendégmunkások uniós tagállamokból is, de nagy többségük unión kívüli országokból érkezik. A kivitelezőknek minden szolgáltatás és ellátás itt lesz ezen a területen, az étkeztetéstől kezdve az orvosi ellátásig mindent az iparterületen belül oldunk meg, a közlekedés pedig szervezett buszjáratokkal történik majd – mondta a vezérigazgató.

A környéken élőknek a közbiztonsággal kapcsolatban vannak aggályaik. Zsinkó Tibor elmondta, a város bevezető útjaira kamerákat telepítenek, és vizsgálják a további lehetséges biztonsági szempontokat.

– Nekünk az a legfontosabb, hogy megőrizzük a közbiztonságot, az itt lakók biztonságérzetét, ezért a kamerarendszer mellett megerősített rendőri szolgálatot is tervezünk. Erről is folyamatosan egyeztetünk a MOL felső vezetésével – nyilatkozta a Tisza TV adásában Fülöp György alpolgármester.

[Beillesztett cikk: Javuló közbiztonság, növekvő biztonságérzet Tiszaújvárosban]

Hirdetés
Hirdetés