Hét év fegyház a sajószentpéteri fülbevalóért

birosag.hu

2019.04.16. 16:15

Hét év fegyház a sajószentpéteri fülbevalóért
A kép illusztráció

Helyben el is adta az ékszert. Miskolcon folytatódik az ügy.

A Kazincbarcikai Járásbíróság április 16-én előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki Sajószentpéteren a nyílt utcán rabolta ki az idős, bottal közlekedő sértettet.  

A vádlott még tavaly február 21-én 11.30 körül odalépett a görbebottal közlekedő, idős asszonyhoz. Hátulról átkarolta, leszorította annak mindkét karját, majd többszöri rángatással kitépte a füléből a körülbelül 40 ezer forint értékű arany fülbevalóját. A támadás után a férfi a földre lökte a sértettet, majd elmenekült a helyszínről.

A vádlott később egy helyi lakosnak adta el a fülbevalót 4 500 forintért cserébe.

A sértett a támadás következtében nyolc napon túl gyógyuló kartörést, mellkaszúzódást és fülsérülést szenvedett.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet a bíróság el is fogadott. A férfit ezért a járásbíróság rablás és testi sértés elkövetése miatt

7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését.

A bíróság ítélete nem jogerős, a vádlott a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Szóljon hozzá!

Hirdetés