Hirdetés
Hirdetés

Kötelező mobilalkalmazás kisgyermekes anyukáknak 

| 2019. 04. 30. | 17:14:00
Kilenc hónapos kutatómunkával gyűjtötték össze a lehetőségeket.
Kötelező mobilalkalmazás kisgyermekes anyukáknak 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod megyei kormányablakok is szerepelnek abban a több mint 1000 pelenkázó- és szoptatóhelyiséget tartalmazó mobilapplikációban, amelyet a Családháló Alapítvány fejlesztett ki.

A 2015-ben elkezdett, majd 2018-ban folytatott kutatómunka eredményeképpen létrejött egy több mint ezer pelenkázó- és szoptatóhelyiségeket tartalmazó, hiánypótló mobilalkalmazás. A kutatás két részletben zajlott, először a mobilapplikációt készítették el, majd kilenc hónapos kutatómunkával összegyűjtötték azon kormányzati, köz- és civil intézmények, szolgáltatók és áruházak listáját, amelyek segítik a kisgyermekes szülők ügyintézését, bevásárlását, amelyek képviselik a kormány által zászlóra tűzött családbarát szemléletet.

Székely Attila, a Családháló országos szervezője azt mondta, a legjobban a kormányzati intézmények (kormányhivatalok és kormányablakok) biztosítják a családbarát ügyintézés feltételeit, hiszen mindenhol megfelelnek a kívánalmaknak. A bevásárlóközpontok szinte teljesen megfelelnek, a könyvtárak és művelődési intézmények pedig többségében. Szólt arról is, hogy a kutatómunka során a különböző intézmények vezetői részéről vegyes fogadtatást tapasztaltak: a legaktívabb résztvevők a kormányhivatalok voltak. Ez azért is jó hír – tette hozzá –, mert a legtöbb ügyintézés náluk zajlik.

Hirdetés
Hirdetés