Türelem! Kátyúzzák az utakat Ózdon!

borsodihir.hu

2019.04.03. 11:34

Türelem! Kátyúzzák az utakat Ózdon!

Dolgoznak a közútkezelő szakemberei.

Hirdetés

Megkezdték a burkolatjavítási munkálatokat Ózd forgalmasabb útszakaszain a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. Április 1-jén a Bolyki főút egy részén, valamint a Malom és Zrínyi út kereszteződésében lévő körforgalomnál zúgtak a gépek, kedden már Szentsimon felé tevékenykedtek a dolgozók. Két nap alatt legalább tíz tonna meleg aszfaltot használtak fel.

Akadt olyan hiba, ahová egy tonnát kellett bedolgozni, hogy járhatóvá váljon az út.

A város útburkolatait számos helyen tarkítják repedések és kátyúk. A járművezetőknek sokszor kemény erőfeszítéseket kell tenniük, hogy ki tudják ezeket kerülni. A mostani munkálatoknak köszönhetően néhány területen megoldódni látszik a gondok egy része. A Malom és Zrínyi út kereszteződésében lévő körforgalomnál is megjelentek  a jelzőőrös forgalomirányítók, pár perc múlva pedig a munkagépek és dolgozók. A hibás szakaszt először kivágták, majd a törmelékek felkerültek a teherautó platójára, ezeket a putnoki mérnökségre szállítják. Fontos, hogy egy-egy lyuk megfelelően legyen kitakarítva, így a lapáton és seprűn kívül az apróbb kavicsok és por eltávolításához lombfújót is használtak a szakemberek, majd olyan emulziós anyaggal kezelték, amely a tapadást segíti elő. Itt akkora úthibával találták szembe magukat, hogy konkrétan egy tonna 180 fokos meleg aszfaltot kellett bedolgozniuk az útba.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ütemezetten végzi ezeket a feladatokat.

– Ütemtervünk alapján ezzel párhuzamosan a térség főútjainak kátyúzása is megkezdődött, a nagyobb forgalmú 26-os számú főúttal, majd ezt követi a 25-ös számú másodrendű főút, többek között Ózd átkelési szakasza is. Az itt elvégzett munkákat követően térünk át a kisebb forgalmú, kezelésünkbe tartozó mellékutakra – mondta Polgár Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője. Április 2-án a Bolyki főúton folytatták a munkát Szentsimont érintve egészen Hangonyig; várhatóan péntekre befejezik ezt a környéket is.

A vállalat türelmet és fokozott odafigyelést kér az autósoktól, hiszen a putnoki mérnökséghez több mint 400 kilométernyi úthálózat üzemeltetése és fenntartása tartozik, valamint jelenleg a hőmérséklet miatt csak speciális berendezésekben tudják az aszfaltot szállítani, ami időigényes.
ÓzdMagyar Közútkátyúzás

Szóljon hozzá!

Hirdetés