Hirdetés

Világklasszis avatta fel a diósgyőri teniszpályát

borsodihir.hu

2019.04.05. 18:15

Világklasszis avatta fel a diósgyőri teniszpályát
(Fotó: Juhász Ákos)

Adogathattak is a fiatal sportolók.

Hirdetés

Multifunkciós sportpályával és belső teniszpályával bővült a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola. Temesvári Andrea avatta fel az intézmény teniszpályáját április 4-én délelőtt – írja a minap.hu. A streetball bajnoksággal egybekötött avatón a gyerekek még adogathattak is a Roland Garros-győztes sportolóval.

A Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola minden évfolyamán működik köznevelési típusú sportiskolai osztály, így az intézmény mind a 300 tanulója napi szinten ismerkedik – a testnevelési órák keretein belül – ezzel a sporttal.

Az, hogy a hatszoros Európa-bajnok sportolót, aki 13 egyéni és 17 páros tornagyőzelmet tudhat a magáénak, az egyetlen magyar teniszezőnőt, aki párosban Roland Garros-t nyert, a gyerekek személyesen is megismerhették, mi több, faggathatták is a pályájáról, a versenyzésről, az élsportolói létről, hatalmas jelentőséggel bír egy fiatal, nagyreményű sportoló életében.

Egy rövid közös bemelegítés után Temesvári Andrea, Vucskó Zsuzsanna, az iskola igazgatónője és a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője, Deák Bárdos Mihály átadták a gyerekeknek a multifunkciós sportpályát, majd a teniszlegendával adogathattak a fiatal sportolók. Ezután a streetball bajnokság következett. 

Az egykori világranglista hetedik helyén álló teniszezőnő kiemelte, nagy örömmel töltené el, ha egyre több sportoló beszélhetne a gyerekekkel, és egyre több sporttal ismerkedhetnének meg a fiatalok. – Minél több sportolót kellene elhívni az iskolákba, hogy ösztönözzék a gyerekeket – hangsúlyozta Temesvári Andrea. Az egykori élsportoló úgy véli, még mindig ritkák a miskolci intézményhez hasonló, sportot támogató fejlesztések. Hozzátette: tény, hogy nem tartozik a legolcsóbb sportágak közé a tenisz, ezért ezt is valamiféle finanszírozási keretbe kellene foglalni, ugyanis a tehetség nem mindig párosul a jó anyagi háttérrel.

Egy eddig kihasználatlan belső udvart – a miskolci tankerületnek köszönhetően – teniszpályává tudta alakíttatni az iskola, valamint a Miskolci Sportiskola támogatásával létrejött egy multifunkciós sportpálya. – Mivel a sportiskolának vagyunk a teniszutánpótlás szakosztálya a MIVAS Sport Egyesülettel együttműködve, ezért nálunk mind a 300 gyerek teniszezik, és a mindennapos testnevelés keretein belül megismerkedhetnek ezzel a sportággal – hangsúlyozta az igazgatónő.
DiósgyőrteniszpályaTemesvári Andrea

Hirdetés

Szóljon hozzá!