Egy alsónadrág, 300 gramm alap és pár év letöltendő

birosag.hu

2019.05.06. 18:27

Egy alsónadrág, 300 gramm alap és pár év letöltendő

A kábító hatású anyagot Kazincbarcikán és Sajószentpéteren értékesítették.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik az alsónadrágjukban csempészett új pszichoaktív anyagokkal kereskedtek Kazincbarcikán és környékén.

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítélete szerint a vádlottak 2017 elején postafiókot nyitottak Lengyelországban, amely postafiók címre négy alkalommal összesen legalább 300 gramm új pszichoaktív anyagot rendeltek.

A drogot a vádlottak az alsónadrágjukban elrejtve hozták be Magyarországra.

A vádlottak az „alap” elnevezésű kábító hatású anyagot Kazincbarcikán és Sajószentpéteren értékesítették, melyből több százezer forintos haszonra tettek szert. A fogyasztókkal közösségi oldalon keresztül tartották a kapcsolatot, a beérkező megrendeléseket pedig az üzenetváltásban megjelölt helyre szállították. 

A bíróság

  • az első- és a másodrendű vádlottat 1 év 6 hónap,
  • a harmadrendű vádlottat 1 év 2 hónap,
  • a negyedrendű vádlottat 11 hónap

börtönbüntetésre ítélte új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt. Mintegy 3 és fél millió forint összegben vagyonelkobzást rendelt el a vádlottakkal szemben. 

Az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést a döntéssel szemben.

A másodfokú bíróság kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes és a járásbíróság által kiszabott büntetés is arányban áll az elkövetett bűncselekménnyel, ezért a büntetéseket helybenhagyta.

Az ítélet jogerős.

Szóljon hozzá!

Hirdetés