Hirdetés
Hirdetés

Fondorlattal fosztott ki egy idős nőt Ózdon

| 2019. 05. 02. | 13:45:00
A néni gyanút fogott.
Fondorlattal fosztott ki egy idős nőt Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróság május 2-án előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki magát közüzemi szolgáltatónak kiadva férkőzött az idős asszony bizalmába, majd figyelmét elterelve, elvette annak mobiltelefonját.

A megállapított tényállás szerint a vádlott tavaly augusztus 23-án, Ózdon a kora délelőtti órákban kifigyelte az idős sértettet, majd hazáig követte. Néhány perccel később becsöngetett az idős asszonyhoz, majd magát fiktív néven, egy közüzemi szolgáltató munkatársának kiadva információkat kért egy kitalált tartozás rendezése érdekében. Amíg az idős asszony megpróbálta tisztázni a helyzetet, s egy telefonszámot diktálni a vádlottnak, addig az (kihasználva a sértett figyelmetlenségét) belépett a nagyszobába és magához vette az asztalon található mobiltelefont és memóriakártyát, melyek együttes értéke körülbelül 35 ezer forint volt. 

Mivel az idős asszonynak gyanús lett a férfi, igazolványt kért tőle, aki arra hivatkozott, hogy azt az autóban hagyta, majd visszajön megmutatni. A vádlott ehelyett azonban sietősen távozott a helyszínről a telefonnal a zsebében. A sértettnek okozott kár a nyomozás során megtérült. 

A járásbíróság kifosztás elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat, mely miatt 2 évi próbaidőre felfüggesztett 1 év börtönbüntetésre ítélte. A büntetés kiszabása során figyelembe vette azt is a bíróság, hogy a vádlott megbánta a bűncselekmény elkövetését, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte azt, hogy az időskorúak kiszolgáltatott helyzetével visszaélő és azt kihasználó bűncselekmények száma rendkívül magas.

Hirdetés
Hirdetés