Modern csomagolóanyagot fejlesztettek a Miskolci Egyetemen

http://web.uni-miskolc.hu

2019.05.16. 13:42

Modern csomagolóanyagot fejlesztettek a Miskolci Egyetemen
Fotó: Miskolci Egyetem

Aeroszolos palackok gyártásának kidolgozására nyertek támogatást.

Hirdetés

Hirdetés

A siroki székhelyű Mátrametál Kft. a Miskolci Egyetemmel együttműködve sikeres technológiai fejlesztést valósított meg, amelynek célja az alumínium csomagolóanyagok gyártásának továbbfejlesztése, a gyártástechnológiában fennálló problémák kiküszöbölése, az alakíthatóság fokozása és az alumínium csomagolóeszköz piac által igényelt új típusú aeroszolos palackok gyártásának kidolgozása volt.

Ezen célkitűzések megvalósítása érdekében a rendelkezésre álló technológiai, szerszámozási és alakító berendezéspark fejlesztése valósult meg, a piaci igényeknek való fokozott megfelelés és a gyártási volumen növelése érdekében.

A fejlesztési feladat és az azt támogató intenzív K+F tevékenység eredményeként jelentős termékstruktúra-bővítés valósulhatott meg, amellyel az eddigi, hagyományosnak tekinthető palackkialakítási típusok mellett szélesebb megrendelői igényeket kielégítő, új formavilágú aeroszolos palackok gyártása vált lehetségessé.

A fejlesztés további lényeges célkitűzése volt az aeroszolos palack gyártástechnológiájának a képlékenyalakítás elméleti alapjaira épülő továbbfejlesztése.

A projekt keretében az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás 615,3 millió forint volt.
SirokMátrametál Kft.csomagolóanyag

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Hirdetés