Hirdetés

Nyílt utcán bántalmazta barátnőjét a miskolci tini

borsodihir.hu

2019.05.10. 17:46

Nyílt utcán bántalmazta barátnőjét a miskolci tini

Kirángatta a buliból.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen mondta ki bűnösnek azt a fiatalkorú férfit, aki barátnőjét több száz méteren keresztül a hajánál fogva húzta végig az utcán – áll közleményükben. A bíróság által megállapított tényállás szerint a kiskorú sértett és a fiatalkorú vádlott együtt szórakoztak Miskolcon. Alkoholt fogyasztottak, majd veszekedtek, mikor induljanak haza, mert a vádlott indulni, a sértett maradni akart.

A vádlott emiatt a sértettet a hajánál fogva kihúzta az utcára, ahol a lány védekezett, segítségért kiabált, szabadulni akart.

A vádlott nem engedte, két buszmegálló távolságon rángatta őt. Az esetnek a sértett anyja vetett véget, majd a vádlott elmenekült a helyszínről. A cselekmény következtében a sértett testszerte 8 napon belül gyógyuló horzsolásos, illetve zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlott beismerte a cselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése miatt mondta ki bűnösnek a férfit, melyért 1 év szabadságvesztésre ítélte – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztve –, és elrendelte a pártfogó felügyeletét. Enyhítő körülmény volt, hogy a férfi megbánta tettét, melyet a sértett megbocsátott neki. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott ittas állapotban követte el a cselekményt.

A bíróság ítélete jogerős.
Miskolcverekedés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés