Hirdetés
Hirdetés

Ősszel kezdődik a kazincbarcikai nagyberuházás

| 2019. 05. 14. | 13:45:00
Ősszel kezdődik a kazincbarcikai nagyberuházás.
Ősszel kezdődik a kazincbarcikai nagyberuházás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Háromszintes vízi komplexum és hozzá kapcsolódó jégcsarnok építésébe kezd Kazincbarcika önkormányzata 2019 őszén, a beruházás eredményeként teljesen megújul a csónakázótó környéke – írja a város lapja, a kolorline.hu.

Szitka Péter polgármester közlése szerint a kazincbarcikai strand bezárását követően nem lett volna ésszerű annak a területnek a megújítása, tekintve, hogy százmilliókból csak kültéri medencéket felújítására futotta volna. Helyette komplex wellness és rekreációs központot hoznak létre a város egyik központi területén, mely egyszerre oldja meg az uszoda kérdését, míg a kültéri részei strandként üzemelhetnek. Mindezt a látványcsapatsportok támogatási rendszerét felhasználva, a KSK Delfin Vízisport Klub segítségével, együttműködésben a vízilabda szövetséggel és a BorsodChemt Zrt. támogatásával, jelentős városi forrással kiegészítve.

Az épületegyüttesben két tanmedence, egy 50 méteres versenymedence, több száz négyzetméteres wellness- és rekreációs részleg finn és infraszaunával, sószobával, pezsgőfürdővel, illetve két fitnesz- és egy nagy méretű rendezvényterem is helyet kap. 

Hirdetés
Hirdetés