Hirdetés
Hirdetés

Szeretettel ajándékoztak az ózdi kórháznak

| 2019. 05. 21. | 21:29:00
A betegek komfortérzetét javítja a támogatás.
Szeretettel ajándékoztak az ózdi kórháznak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Református Szeretetszolgálat nagyobb értékű adománnyal támogatta az Almási Balogh Pál Kórházat. A szervezet és az egészségügyi intézmény közötti jó kapcsolat már több éves múltra tekint vissza. A napokban többek közt modern betegágyak, plédek, elektromos moped és éjjeli szekrények is érkeztek Ózdra. A használati tárgyak nemcsak az ápolók munkáját könnyítik meg, hanem a betegek komfortérzetét is növelik - írja az Ózd.hu.

Az Almási Balogh Pál Kórházban a közelmúltban számos fejlesztés valósulhatott meg pályázati pénzből, és saját forrásból is sikerült beruházniuk új eszközökre. A napokban a Magyar Református Szeretetszolgálattól érkezett nagyobb támogatás az egészségügyi intézménybe az ózdi szervezet képviselőinek közreműködésével.

A sebészeti osztályon huszonkilenc ágy található, ezekből most húszat sikerült lecserélni. Az új darabok lábbal pumpálva állítható magasságúak, pozicionálhatóak és kapaszkodóval is el vannak látva. Ezek a funkciók mind a betegek, mind az ápolók munkáját megkönnyítik. A fekvőalkalmatosságokon kívül éjjeli szekrények is érkeztek, amelyeken egy kis átalakítást követően a páciens könnyebben el tudja fogyasztani a reggelit, ebédet vagy éppen a vacsorát.

A Magyar Református Szeretetszolgálatnak Európa-szerte jó kapcsolatai vannak, akár társszervezetekkel, akár intézményekkel egyfajta összekötő kapocsként működnek. Fontos számukra, hogy az adományok megfelelő célcsoporthoz kerülhessenek, rendszeres segítői a magyar szociális és egészségügyi ellátásnak. A helyi intézményt már korábban is támogatták.

A kórháznak csupán a szállítást kellett megoldania, amely nem okozott különösebb gondot, hiszen már május elején megérkeztek a berendezések. Még nem mindent kezdtek el használni. A raktárban jelenleg dobozban hever egy moped, amelyet hamarosan a reumatológián alkalmaznak majd, valamint több úgynevezett rolátor is várakozik a használatba vételre. Kaptak még többek közt plédeket, műanyagszékeket, Béres-cseppet, tápszert és matracokat is.

 

Hirdetés
Hirdetés