Hirdetés
Hirdetés

Új műszereket vásároltak a miskolci kórházba

| 2019. 05. 27. | 21:10:00
Rövidül a betegek ápolási ideje.
Új műszereket vásároltak a miskolci kórházba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy 30 millió forint értékben újabb eszközökkel gyarapodott a megyei központi kórház fül-orr-gégészeti és fej- és nyaksebészeti osztálya. Az egészségügyi intézmény a színházzal közösen gálaestet szervezett októberben, a befolyt összeget megduplázta a kórház – írja a minap.hu. A berendezésekkel rövidül a betegek ápolási ideje, az életminőségükön is sokat tudnak javítani, az operáció utáni fájdalom jelentősen csökken, ráadásul egyre kevesebb gyógyszert kell felhasználni, és nincsenek külső metszések sem. A beavatkozás költsége is jelentősen csökkenthető, és a berendezések ára már az amortizációs időn belül megtérül.

Karosi Tamás egyetemi docens, az osztály vezető főorvosa elmondta, most már az ambuláns betegellátás szintjén is olyan diagnosztikai berendezésekkel rendelkeznek, amelyek „jóval meghaladják egy megyei kórháznak a szükséges minimum feltételeit”.

A 30 millióból beszereztek egy endoszkópos tornyot, az ambuláns betegellátásban pedig olyan monitorokkal gazdagodott az osztály – amiken a beteg és a hozzátartozó pontosan tudja követni a beteg állapotát az endoszkópos vizsgálat során –, továbbá két diódalézert (a szemüregi sebészettől kezdve a könnycsatorna-szűkületeken át a bőrelváltozások kezelésére is használhatóak ezek). Vásároltak nyolc 4K-felbontású merev optikát, hat endoszkópos fülsebészeti kiegészítőt, valamint egy fogorvosi széket is, komplex kiegészítőkkel.

Hirdetés
Hirdetés