Hirdetés
Hirdetés

A Diósgyőr a borsodis szponzori szerződését zálogosította el

| 2019. 06. 16. | 19:35:00
Nem ez az első ilyen eset a miskolci klubnál.
A Diósgyőr a borsodis szponzori szerződését zálogosította el
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Májusban a Diósgyőr FC Kft. hitelt igényelhetett, melynek fedezete egy jelentősebb szponzori támogatás volt - írja az mfor.hu.

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása szerint ugyanis május utolsó napján 400 millió forint erejéig zálogjogot jegyzett be az OTP Bank. A zálog tárgya pedig a 2018. október 30-án a Borsodi Sörgyár Kft.-vel megkötött együttműködési megállapodásból származó pénz.

A gazdasági portál szerint Diósgyőrben ez a lépés nem újkeletű dolog, a nyilvántartás szerint 2014 óta többször is folyamodtak ehhez a megoldáshoz - ez a május végi bejegyzés már a 15. volt. Sőt, 2017 végén átigazolásból származó pénzt is bedobtak fedezetként, akkor Kádár Tamás átigazolása kapcsán várt összegre jegyeztek be 100 millió forint erejéig zálogjogot.

A futballklubot működtető cég az előző évi 324 milliós nyereség után 633 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Ez pedig súlyos mínuszba húzta a társaság saját tőkéjét, ami mínusz 350 millió forint lett. A helyzet rendezése érdekében a jogszabályi követelmények alapján tőkepótlásra lesz szükség.

[Beillesztett cikk: A DVSC mezét cseréli a diósgyőrire]

 

Hirdetés
Hirdetés