Hirdetés
Hirdetés

Európa-bajnokságot rendeznek Miskolcon

| 2019. 06. 11. | 16:28:00
2021-ben 500 sportoló és kísérőik érkeznek a városba.
Európa-bajnokságot rendeznek Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) döntése értelmében a Miskolci Egyetem és Miskolc önkormányzata 2021-ben két egyetemi Európa-bajnokságnak is házigazdája lesz – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t kedden.

A 2021-es vízilabda és tollaslabda egyetemi Európa-bajnokságot várhatóan júliusban rendezik meg Miskolcon, a kontinensviadalon mintegy 500 sportolót és kísérőiket látja vendégül a borsodi megyeszékhely.

A sportszakmai hátteret a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Tollaslabda Szövetség biztosítja. Torma András, a Miskolci Egyetem rektorának beszámolójában elhangzott, hogy 2016-ban a tájékozódási futó egyetemi világbajnokságnak, míg 2017-ben a kosárlabda egyetemi Európa-bajnokságnak volt házigazdája Miskolc. Jelezte, a 2024-es európai egyetemi játékokra – amelyet Debrecennel közösen rendez Miskolc – előretekintve szakaszosan felújításra kerülnek az egyetemi kollégium E/1-E/6 épületei. Ezzel nemcsak a hallgatók kapnak minden igényt kielégítő komfortos elhelyezést, de az egyetemi képzések versenyképességét is elősegíti a fejlesztés. A 2021-es egyetemi Eb-k résztvevői már a felújított kollégiumokban kerülhetnek elhelyezésre.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere reményét fejezte ki, hogy ez az újabb mérföldkő tovább erősíti azt a képet, hogy Miskolc ideális feltételekkel és felkészült, tapasztalt szakemberekkel tud otthont adni a különböző sportrendezvényeknek.

Cél ugyanis, hogy Miskolc rendszeresen legyen házigazdája különböző sporteseményeknek, hiszen ez ráirányítja az adott sportágra a figyelmet, elősegíti a fejlődését. – Céljaink elérése érdekében a miskolci sportéletet kiszolgáló létesítmények fejlesztése elengedhetetlen, amelyeket koncentráltan, az üzemeltetés és funkcionalitás szempontjait figyelembe véve kell megvalósítani – húzta alá a városvezető. Az egyik ilyen fejlesztendő célterület az Egyetemváros környezete, ahol az elmúlt években számos sportberuházás (pl. a Miskolci Atlétikai centrum) valósult meg, de további fejlesztések is napirenden vannak, nemcsak az egyetemen, hanem a város egyéb pontjain is, hogy Miskolc méltó házigazdája lehessen a 2024. évi Európai Egyetemi Játékoknak.

Hirdetés
Hirdetés