Hirdetés
Hirdetés

Gyermekprostitúció miatt vonul börtönbe az ózdi család

| 2019. 06. 24. | 18:02:00
A kuncsaftokat is elítélték.
Gyermekprostitúció miatt vonul börtönbe az ózdi család
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróság június 24-én valamennyi vádlott vonatkozásban befejezte az elsőfokú eljárást annak a helyi családnak a büntetőügyében, melynek tagjai a kiskorú sértettet kihasználva prostitúcióra kényszerítették lakhatásért és élelmezésért cserébe.

A megállapított tényállás szerint az első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottak Ózdon éltek egy háztartásban, a családfő szerepét az anya, a másodrendű vádlott töltötte be. 2017 októberében a harmadrendű vádlott megismerkedett az otthonról megszökött kiskorú sértettel, aki az anya engedélyével a családhoz költözhetett, de cserébe az általuk beszervezett férfiakkal – négy vádlottal – szexuális kapcsolatot kellett létesítenie. A család közösen szervezte és bonyolította le az „üzleteket”, melyek vagy a kuncsaftok lakásán, vagy egy ózdi romos épületében zajlottak. A szolgáltatásért kapott pénzt is ők vették át és tették el.

Az ügy ötöd-, hatod-, heted- és nyolcadrendű vádlottjai a kuncsaftok, akik a sértettel – annak életkoráról tudva, kisebb összegek fejében – szexuális cselekményt végeztek.

A bíróság az ügy negyedrendű vádlottjának – aki családtagként működött közre a prostitúciós tevékenység elősegítésében – és nyolcadrendű kuncsaft vádlottjának vonatkozásában már február 28-án, előkészítő ülésen ítéletet hirdetett. Előbbit a bíróság kerítés és gyermekprostitúció kihasználása miatt 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra, míg utóbbit gyermekprostitúció kihasználása miatt 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Most a további vádlottak vonatkozásában is döntést hozott a járásbíróság. A prostitúciót leszervező családtagok közül a két fiatalkorú vádlottat kerítés és gyermekprostitúció kihasználása miatt mondta ki bűnösnek. Az elsőrendű vádlottal szemben 3 év, a harmadrendű vádlott esetében 3 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki a bíróság. 

A törvényszék közleménye szerint a család fejeként tevékenykedő másodrendű vádlottat kerítés, gyermekprostitúció kihasználása, rablás és kiskorú veszélyeztetése miatt 6 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a járásbíróság. Az ügy további vádlottjainak, a három kuncsaftnak 150, 200 és 300 ezer forint összegű pénzbüntetést kell fizetnie a bíróság ítélete szerint.

Hirdetés
Hirdetés