Hirdetés
Hirdetés

Kazincbarcikán meghallgatják a fiatal sportolók véleményét

| 2019. 06. 24. | 16:07:00
Extrémsport-pálya épül.
Kazincbarcikán meghallgatják a fiatal sportolók véleményét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Második alkalommal hívta meg az önkormányzata a KolorLab Innovációs központba azokat a fiatalokat, akik a környék extrém sportolói közegét alkotják. A második megbeszélésen már konkrét látványtervvel készültek a projektért felelős szakemberek a tervezett park lakói számára – írja a Kolorline.

Az Irinyi tornacsarnok melletti területen hamarosan elkezdődnek a munkálatok: egy új sportlétesítményt épít a város, a legmodernebb eszközökkel és felszereltséggel.

A pálya közel 1,8 milliárd forintból valósul meg és várhatóan nemcsak a város, hanem az egész régió legkiemelkedőbb extrém sportra alkalmas helyszíne lesz majd. Az első fórumon a városvezetés kimondottan azt a korosztályt szólította meg, akik nap mint nap a sportnak élnek, hogy mondják el ötleteiket, tapasztalataikat a témával kapcsolatban. A fiatalok többsége már évek óta deszkázik, görkorizik, bmx-ezik vagy rollerezik, több magyar pályát is kipróbált életében, így releváns tapasztalatokkal tudtak segíteni az ötletelésben. A második fórumon már kész 3D-s látványtervekkel álltak elő a szakemberek, hogy megmutassák, mire jutottak eddig az ötletek alapján. Több tervet is bemutattak – méretarányos mérnöki tervezéssel –, ahol minden esetben fontos szempont volt, hogy egy mindenki számára megfelelő eredmény jöhessen majd létre.

Hirdetés
Hirdetés