Hirdetés
Hirdetés

Ököllel esett a játékvezetőnek a kisgyőri focista

| 2019. 06. 19. | 11:57:00
Gyorsított eljárás keretében állították bíróság elé.
Ököllel esett a játékvezetőnek a kisgyőri focista
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség gyorsított eljárás kertében – a gyanúsítotti kihallgatásától számított két hét elteltével – nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt állított bíróság elé egy 30 éves kisgyőri férfit.

A bíróság elé állításról készült ügyészi feljegyzés szerint május 4-én 17 órától rendezték meg Kisgyőrben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei II. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Kisgyőr-Ónod labdarúgó mérkőzést. A mérkőzés 70. percében a játékvezető az Ónod csapata javára büntetőrúgást ítélt meg, mert meglátása szerint a vádlott – aki a kisgyőri csapat egyik labdarúgója – szabálytalanságot követett el.

A vádlott előbb vitatta a döntés jogosságát, majd odarohant a játékvezetőhöz és lendületből, felugorva előbb könyökkel tarkón, majd ököllel szájon ütötte.

A bántalmazás következtében a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő a vádlottal szemben. A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a büntetlen előéletű férfit pénzbüntetésre ítélte.

Hirdetés
Hirdetés